EXCEL DE FİNANSAL DASHBOARD VE GRAFİKLER

Bu yazımızda özenle hazırlanmış bir finansal dashboard’un incelemesini yapacağız. Dilerseniz Youtube‘daki Excel eğitim videolarımızda konunun yapılışıyla ilgili bilgiyi aşağıdaki videodan edinebilirsiniz.🙂

Dashboard, Türkçe’de gösterge tablosu anlamına gelmektedir. Belirli bir hedef veya iş süreciyle ilgili temel performans göstergelerinin genellikle bir bakışta görünümlerini sağlayan bir tür grafik kullanıcı ara birimi olarak tanımlanır.

Dashboardu oluşturabilmek için veri kullanılması gerekir. Bu yazı için kullanılan örnek veriler aşağıda gösterilmektedir.

Dashboard Oluşturmak İçin Gerekli Veriler

Gri ile boyalı hücrelerde formül hesaplamaları mevcuttur. Bu hücrelerde değişiklik yapmak dashboard ekranınızı bozar. Değiştirilebilecek bilgiler sadece beyaz renkli hücrelerdir.

Dashboard Ekranı

Dashboard ekranının sağ tarafında yer alan aylara tıklandığında dashboard ekranının değiştiği görülmektedir. Böylelikle bu dashboardun aylara göre dinamik bir şekilde değişen panel olduğu anlaşılmaktadır.

Bu dashboard ekranında Genel Durumu gösteren bir grafik, Net Kar Marjını gösteren bir grafik, Gelir ve Giderlerin 12 ay boyunca ne durumda olduğunu gösteren bir grafik, Gelir, Giderler, Alacak Hesapları, Ödenecek Hesaplar, Net Kar, Ay Sonundaki Nakit, Hızlı Oran ve Cari Oranın ne durumda olduğunu gösteren bir şema ve hemen altında bir önceki ay ile karşılaştırma yapıldığında yüzde olarak kar veya zarar durumunu göstermektedir.

Excel ile ilgili daha çok bilgi edinmek istiyorsanız Youtube, Instagram, Facebook, Tiktok, Linkedin platformlarından bizi takip edebilirsiniz. Udemy eğitimlerimiz için aşağıdaki görselden Kayıt Ol butonuna basarak derslere kayıt olabilirsiniz.

İlginize teşekkür ederiz, iyi günler dileriz🙂👋

📑Dosyayı indirmek için tıklayın.