EXCEL’DE İKİ TARİH ARASI TOPLAM İŞGÜNÜ HESAPLAMA

Bu yazımızda personellerin belirlenmiş iki tarih arasında kaç iş günü çalıştığını Excel de nasıl kolaylıkla hesaplayabileceğimiz ele alınacaktır. Dilerseniz Youtube‘daki Excel eğitim videolarımızda konunun yapılışıyla ilgili bilgiyi aşağıdaki videodan edinebilirsiniz.🙂

Bu yazı için hazırlanan örnek veri tablosu aşağıda yer almaktadır. 

Örnek Veri Tablosu

TOPLAMİŞGÜNÜ Formülü

Belirli iki tarih arasındaki iş gününü hesaplamak için TAMİŞGÜNÜ formülü kullanılır. Bu formülün 3 kriteri bulunmaktadır. 

İlk kriter olan başlangıç_tarihi kriterine personelin işe başlangıç tarihinin yer aldığı hücre seçilir. 

İkinci kriter bitiş_tarihi ise personelin işten ayrılma tarihinin yer aldığı hücre seçilir.

Son tatiller kriterine ise istenirse el ile tek tek tarihler yazılır, istenirse de başka hücreye tarihler yazılır ve o hücreler seçilir. Bu örnekte sağ tarafta yer alan tablodan tatil günleri seçildi ve F4 tuşu ile sabitlenir.

Diğer personellerin de toplam iş gününü hesaplamak için formülasyonun yazılı olduğu hücrenin sağ alt kenarındaki kareye basılı tutarak son personele kadar çekilir. 

Bu formülde iş günleri hesaplanırken Cumartesi ve Pazar günleri haftasonu olarak düşünülerek hesaplama yapılıyor. Bu formülün kendine ait bir özellik olduğu için Cumartesi, Pazar günleri değiştirilemyor. 

TOPLAMİŞGÜNÜ.ULUSL Formülü

Bu formül, toplam iş günlerini haftasonu günleri kişiye göre belirlenerek hesaplanır. Formülün 4 kriteri bulunmaktadır. TOPLAMİŞGÜNÜ formülünden farklı olarak hafta_sonu kriteri bulunur. Bu kriterde işletme haftanın hangi günlerinde tatil yapıyor ise o belirtilir ve bu duruma göre hesaplama yapılır.

İlk ve ikinci kriterde personelin işe başlama ve bitiş tarihinin yer aldığı hücreler seçilir. Son kriterde ise tatillerin yer aldığı hücre aralığı seçilir ve F4 tuşu ile sabitlenir. 

Excel ile ilgili daha çok bilgi edinmek istiyorsanız Youtube, Instagram, Facebook, Tiktok, Linkedin platformlarından bizi takip edebilirsiniz. Udemy eğitimlerimiz için aşağıdaki görselden Kayıt Ol butonuna basarak derslere kayıt olabilirsiniz.

İlginize teşekkür ederiz, iyi günler dileriz🙂👋

📑Dosyayı indirmek için tıklayın.