Excel Metni Sütunlara Dönüştürme (.csv Formatlı Verileri Tabloya Dönüştürme)

Excel dosyanızda sütunlara ayrılmamış, bir sütuna yığılmış verileri nasıl sütunlara ayırıp düzgün formata getirebileceğimizden bahsedeceğiz. Aşağıdaki görseldeki yapıda bir dosyanız var ise adım adım nasıl düzeltebileceğimizi inceleyeceğiz.

Adım 1: Verilerin tümü A sütununda yığılı olduğu için A sütunu seçilir. Metini sütunlara dönüştürmek için Veri sekmesinden Metni Sütunlara Dönüştür butonuna basılır.

ADIM-1

Adım 2: Açılan pencerede Sınırlandırılmış seçeneği seçilir. Veriler boşluk ile ayrıldıysa aralarında hiçbir noktalama işareti olmadan, Sabit genişlikli seçeneği seçilir, herhangi bir noktalama işaretleriyle ayrılmış ise Sınırlandırılmış seçeneği seçilir. Görseldeki veriler virgül ile ayrıldığı için Sınırlandırılmışı seçilir.

ADIM-2

Adım 3: Veriler virgül ile ayrıldığı için virgül seçeneğini seçiyoruz. Eğer noktalı virgül ile ayrılsaydı o seçeneği seçecektik veya & simgesi ile ayrılsaydı diğer seçeneğine basıp bu simgeyi girecektik. Seçeneklere tıkladıkça pencerenin aşağısında Veri Önizlemesinden nasıl sonuçlar çıktığını görebilirsiniz. İleri diyip bir sonraki adıma geçelim.

ADIM-3

Adım 4: Açılan pencerede sütunların hangi biçimlendirmeyi alınması istendiğine göre seçim yapılmaktadır. Tarih sütunlarında tarihi, sütunları seçerek değiştirilebilir. İşlemler bittiğinde Son butonuna basılır ve 1 sütuna yığılmış veriler her bir sütuna ayrı ayrı konumlandırılmış olur.

ADIM-4

Daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, aşağıdaki Youtube videomuzu izleyebilirsiniz.

Excel ile ilgili daha çok bilgi edinmek istiyorsanız Youtube, Instagram, Facebook, Tiktok, Linkedin platformlarından bizi takip edebilir, Udemy eğitimlerimiz ile seviyenizi arttırabilirsiniz. İlginize teşekkür ederiz, iyi günler dileriz🙂👋