Excel Çıkarma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Excel de çıkarma işlemi yapmak kolaydır. Toplama işlemleri ile benzer işlemler yapılır. Çıkarma işlemine ait özel bir işlev yada formül bulunmamaktadır fakat çıkarma işlemi yapmak için 2 yöntem bulunur. Birincisi hücreleri seçip araya eksi(-) işareti konularak yapılan çıkarma işlemidir, ikincisi ise topla formülünü kullanarak çıkarma işlemi yapmak istediğimiz hücrelere eksi işareti koyarak yapacağımız toplama işlemidir.

İlk yöntemde çıkarma işlemini göstereceğimiz hücreye tıklayalım ve ” = + – ” işaretlerinden herhangi birini kullanarak Excel’e işlem yapacağımızın bilgisini verelim. Daha sonra çıkarma işlemi yapacağımız ilk hücreyi seçelim (seçtiğiniz hücre içerisinde eksi değer yok ise pozitif değer olacaktır), çıkarılacak olan hücreyi seçmeden önce araya eksi (-) işareti koyalım ve çıkarmak istediğimiz sayının olduğu hücreyi seçelim. Tüm çıkarmak istediğiniz hücreleri aynı şekilde devam ettirdikten sonra Enter tuşuna basalım. Sonuç aşağıdaki gibi olmalıdır.

İkinci yöntem ise TOPLA formülünü kullanarak işlem yapabileceğimiz bir yöntemdir. Öncelikle çıkarma işleminin sonucunu görmek istediğimiz hücreye tıklayalım ve TOPLA formülünü girmek için hücreye =TOPLA diyerek – olarak nitelendirmek istediğimiz yani çıkarmak istediğimiz hücreleri başına eksi koyarak seçiyoruz daha sonra başka eklemek istediğimiz sayı varsa noktalı virgül(;) koyarak devam ediyoruz. En son tüm istediğimiz sayıları ekledikten sonra Enter tuşuna basalım. Çıkan sonuç aşağıdaki gibi olmalıdır.

Ek olarak pratik bir şekilde sonucu görebileceğiniz bir yöntem ise aşağıdaki görselde yer almaktadır. Tüm hücreleri seçtikten Excel dosyasının sağ alt köşesinde yer alan Toplam bölümünden sonucu pratik bir şekilde görebilirsiniz.

Excel ile ilgili daha çok bilgi edinmek istiyorsanız Youtube, Instagram, Facebook, Tiktok, Linkedin platformlarından bizi takip edebilir, Udemy eğitimlerimiz ile seviyenizi arttırabilirsiniz. İlginize teşekkür ederiz, iyi günler dileriz🙂👋