Excel’de İşlerinizi Kolaylaştıracak 3 Farklı Kısayol

Bu yazımızda Excel programında çok sık kullanabileceğiniz 3 kısayol göstereceğiz.

1.Kısayol: Yeni Satır Ekleme

İki satır arasına yeni bir satır eklemek istediğimizde ekleme yapmak istediğimiz satırın bir alt satır numarasına sağ tıklayıp Ekle seçeneği seçildiğinde yeni satır eklenir.

Aynı sayfa içerisinde başka tablolar da varsa satır numarası üzerinden satır ekleme işlemi yapıldığında diğer tablolara da ekleme yapacaktır. Diğer tabloları sonradan düzenlemek gerekmektedir.

Bunun yerine aşağıda ele alacağımız kısayol kullanıldığında diğer tabloları düzenlememize gerek olmayacaktır.

Bu kısayolda ekleme yapılmasını istediğimiz hücreleri seçtikten sonra SHIFT tuşuna basılı tutarak Doldurma Tutamacından aşağı çektiğimizde seçilen hücreler kadar yeni hücre eklenmiş olur.

2.Kısayol: Sayıları Artan Düzende Hücreye Kopyalama

1 2 3 4 5 deyip 100’e kadar giden 1’er artan ardışık dizi elde etmek için öncelikle hücreye 1 yazarız, daha sonra başka bir hücreye 2 ve başka bir hücreye 3 yazarız daha sonra bu üç hücreyi seçip doldurma tutamacından aşağıya 100’e gelinceye kadar çekeriz. Excel otomatik olarak 1’er şekilde artarak ilerleyecek bir dizi olduğunu anlamış olur.

Bunun yerine daha hızlı bir şekilde elde edeceğimiz kısayol ise şu şekildedir. Hücreye önce 1 değerini girdikten sonra CTRL tuşuna basarak Doldurma Tutamacından aşağı çektiğimizde 1’er artan sayıların hücrelere kopyalandığı görülür.

3.Kısayol: Tarihleri Sabit Tutarak Hücreleri Doldurma

Hücreye tarih değeri girip doldurma tutamacından aşağı çektiğimizde o değerden bir bir sonraki güne doğru 1’er gün artacak şekilde hücreleri doldurur.

Aynı tarihi diğer hücrelere kopyalamak istersek CTRL tuşuna basarak doldurma tutamacından aşağı/yana çekmek yeterli olacaktır.

SERTİFİKALI KURSLARIMIZA GÖZ ATIN