EXCEL’DE TÜRKÇE KARAKTERLERİ İNGİLİZCEYE ÇEVİRME (YERİNEKOY FORMÜLÜ)

İçerisinde Türkçe karakter bulunan verileri İngilizce karakterlere çevirmek gerekebilir. Bunun için Excel de aşağıda anlatılan yöntem kullanılmaktadır. Dilerseniz Youtube‘daki Excel eğitim videolarımızda konunun yapılışıyla ilgili bilgiyi aşağıdaki videodan edinebilirsiniz.🙂

İ,Ş,Ç,Ö,Ü gibi Türkçe karakterleri İngilizceye çevirmek için YERİNEKOY formülü kullanılır.

Excel Şablonları İNDİRİN!

YERİNEKOY Formülü

Yerinekoy formülünde 4 kriter bulunmaktadır. Bunlar metin, eski_metin, yeni_metin, (yineleme_sayisi) ‘dır.

Metin kriterinde hangi metinde değişiklik yapılmak isteniyorsa o hücre seçilir. Eski_metin kriterinde ise değiştirilmek istenen karakter yazılır. Yeni_metin kriterine ise eski metnin yerine konulmak istenen karakter yazılır.

Değiştirilmek istenen tüm karakterler formüle yeni bir Yerinekoy formülü ile tanımlanarak yazılır.

=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(BÜYÜKHARF(A2);"İ";"I");"Ç";"C");"Ö";"O");"Ü";"U");"Ğ";"G");"Ş";"S")

Formülün ingilizcesi;

=SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(UPPER(A2);"İ";"I");"Ç";"C");"Ö";"O");"Ü";"U");"Ğ";"G");"Ş";"S")

Excel ile ilgili daha çok bilgi edinmek istiyorsanız Youtube, Instagram, Facebook, Tiktok, Linkedin platformlarından bizi takip edebilirsiniz. Udemy eğitimlerimiz için aşağıdaki görselden Kayıt Ol butonuna basarak derslere kayıt olabilirsiniz.

İlginize teşekkür ederiz, iyi günler dileriz🙂👋

📑Dosyayı indirmek için tıklayın.

SERTİFİKALI KURSLARIMIZA GÖZ ATIN