Excel’de Derece (C°) İşareti Nasıl Yapılır? (3 Farklı Yöntem)

Excel’de Santigrat İşareti Nasıl Yapılır? Excel’de Rakamın Yanına Derece İşareti Nasıl Getirilir?

Excel’de özellikle hava durumu veya sıcaklık verilerinde, rakamlarımızı yanında derece (C°) simgesini getirmek isteyebiliriz. Bu yazımızda verilerimizin yanında derece (C°) simgesini getirmek için izleyebileceğimiz 3 yolu sizlerle paylaşacağız.

Yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. En kolay ve pratik çözümü sonda paylaştık 🙂

1-Simge Ekle Özelliğini Kullanarak Derece (C°) Simgesini Ekleme

İlk yöntem olarak Excel’deki Simge Ekleme özelliğini kullanarak derece (C°) simgesini nasıl rakamlarımızın yanına ekleyebileceğimizi öğreneceğiz.

Bu yöntemde öncelikle hücrenin içerisine girdikten sonra, imlecimizi simgeyi eklemek istediğimiz noktaya getirmeliyiz. Daha sonra Ekle sekmesinin Simgeler grubunda yer alan Simge düğmesine tıklamalıyız.

Son adımda ise istediğimiz simge olan derece (C°) simgesini açılan pencerede bulup “Ekle” düğmesine tıklıyoruz. Bu sayede imlecimizin bulunduğu alana derece (C°) simgesini eklemiş oluyoruz. İstersek rakamımızın yanına “C” harfinide yazarak (C°) çıktısı elde edebiliriz.

2-ALT ile birlikte Unicode Karakter Sayısını Tuşlayarak Derece (C°) Simgesi Ekleme

Klavyemizde ALT düğmesi ve NumPad (Sayısal Tuş Takımı) sayesinde kodunu bildiğimiz bütün karakterleri bilgisayar ekranına yazdırabiliriz. Bu sadece excel’de değil , klavyeniz vasıtasıyla yazı yazdığınız her yer için geçelidir.

ALT tuşuna basılı tuttuktan sonra NumPad üzerinden ilgili karakterin kodunu yazarak elde edebileceğimiz bazı örnekler;

Yardımcı TuşUnicode Karakter Sıra NoÇıktı
ALT42* (Yıldız)
ALT62> (Büyüktür)
ALT169© (Telif)

Bu bilgiden yola çıkarak Excel’de bir hücrenin içerisine derece (C°) işaretini getirmek için “Alt” düğmesine basılı tutarak NumPad üzerinden 176 yazmamız yeterlidir. 176, derece (C°) simgesinin unicode sıra numarasıdır.

3-DAMGA VEYA UNICODEKARAKTERİ İşlevlerini Kullanarak Derece (C°) Simgesi Ekleme

Eğer teker teker her hücrenin içerisine girip derece (C°) simgesini eklemek istemiyor ve bütün verilerimize bir kerede derece (C°) simgesini eklemek istiyorsak o zaman DAMGA veya UNICODEKARAKTERİ işlevlerini kullanarak bir formül ortaya koyabiliriz.

DAMGA ile UNICODEKARAKTERİ Arasındaki Fark

DAMGA işlevi içerisinde sadece 255 karakter tutabilirken, UNICODEKARAKTERİ çok daha fazla karakter tutabilmektedir.

Buna göre aşağıdaki şeklide formülasyonumuzu yazarak istediğimiz çıktıyı elde edebiliriz.

Formülün içerisine yine derece (C°) simgesinin unicode sıra numarası olan 176 değerini giriş yaptığımızı görebilirsiniz.

DAMGA Formülü

=B2&"C"&DAMGA(176)

UNICODEKARAKTERİ Formülü

=B2&"C"&UNICODEKARAKTERİ(176)

Bu yazımızda Excel’de nasıl rakamlarınızın yanına derece (C°) işaretini getirebileceğinizin 3 farklı yöntemini inceledik.

SERTİFİKALI KURSLARIMIZA GÖZ ATIN