EXCEL’DE TATİL PLANI & BÜTÇE HAZIRLIĞI YAPMAK

Bu yazımızda tatilinizin bütçe planını Excel de oluşturabileceğiniz bir yapı oluşturacağız. Bu tatil planı görsellik ön plana çıkarılarak hazırlanmıştır. Dilerseniz Youtube‘daki Excel eğitim videolarımızda konunun yapılışıyla ilgili bilgiyi aşağıdaki videodan edinebilirsiniz.🙂

Plan Sayfası

Plan Sayfası

Yurtdışına çıkıyorsanız Dolar/TRY kuru yazan bölüme gideceğiniz ülkenin Türk Lirası karşılığını yazabilirsiniz. 

Vize ve pasaport işlemlerine, Evden limana(havalimanı vs.) ulaşım ücretlerini tanımlayıp hangi havalimanından uçağınızın kalkacağı tarih ve saat bilgilerini ve hangi havayolunu kullanacağınızı tanımlayabilirsiniz. Daha sonra Limandan limana ulaşım(Uçak bileti) Gidiş fiyat bilgisi, varacağınız havalimanın bilgilerini, havalimanından konaklama alanına nasıl ve ne kadara gideceğiniz bilgilerini girebilirsiniz. 

Konaklayacağınız yerde gecelik konaklama maliyetini ve kaç gece kalacağınız bilgisini, gittiğiniz yerde yapacağınız aktivitelerin toplam fiyat bilgilerini, yeme içme maliyetleri ve hediyelik veya ekstra harcamalarınıza ortalama bir tutar girebilirsiniz. 

Dönüş yolculuğunda ise konaklama alanından hava limanına ulaşım ücretini, kalkış havalimanının bilgilerini, uçak bileti fiyatını, varış havalimanı bilgilerini ve havalimanından eve ulaşım ücretini gireriz.

Rapor Sayfası

Rapor Sayfası

Bu sayfada yapılan planın özeti yer almaktadır. Tabloda plan sayfasında yazılan tüm bilgiler buraya otomatik aktarılacak şekilde gelmektedir. Her bir maliyetin döviz kuruna döndürülmüş fiyatları da ek olarak ayrı bir sütunda yer almaktadır. Tüm bu maliyetleri kategorilere ayırıp ilgili kategorilerin toplam maliyetleri görülebilir. Son olarak da tüm bu tatil planının toplam maliyetinin ne olacağını son satırda belirtilmiş oldu. 

Sayfalarda yer alan tüm görselleri Ekle sekmesinde bulunan Çizimler seçeneğinden Simgeler ve Resimleri seçip ekleyebilirsiniz.

Excel ile ilgili daha çok bilgi edinmek istiyorsanız Youtube, Instagram, Facebook, Tiktok, Linkedin platformlarından bizi takip edebilirsiniz. Udemy eğitimlerimiz için aşağıdaki görselden Kayıt Ol butonuna basarak derslere kayıt olabilirsiniz.

İlginize teşekkür ederiz, iyi günler dileriz🙂👋

📑Dosyayı indirmek için tıklayın.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı SIFIRDAN-ZIRVEYE-MICROSOFT-EXCEL.png