EXCEL DE 2 VEYA DAHA FAZLA HÜCREYİ BİRLEŞTİRME

Excel de iki veya daha çok hücredeki verileri tek hücrede birleştirebilmek mümkün. Bunu yapmak için farklı yollar kullanılabilir.

1-Birleştir ve Ortala

Verileri Giriş sekmesinde bulunan Birleştir ve Ortala seçeneği ile 2 veya daha fazla hücreyi, tek bir hücrede birleştirebilmek mümkündür.

Birleştir ve Ortala

2- Ve (&) İşareti İle Birleştirme

Verileri birleştirmek istediğiniz hücreye, mesela A1 ve B2 hücrelerini birleştirmek istiyorsunuz bunun için aşağıda yer alan formül yazılarak birleştirme işlemi gerçekleşir.

=A1&" "&B2 

Örneğin, Bu yazı Excel 751 tarafından yazılmıştır. cümlesini bu formül ile =A4&””&B4&” tarafından yazılmıştır.” şeklinde ifade edilir.

& işareti ile birleştirme örneği

3- AralıkBirleştir İşlevi

Birleştirilmiş verileri yerleştirmek istediğiniz hücreyi seçin. Birleştirme işlemi için formül kısmına aşağıdaki formül yazılır.

=ARALIKBİRLEŞTİR(D7,A5)

Örneğin aşağıdaki görseldeki 2.örnekte sadece hücrelerdeki verilerde birleştirme işlemi yapıldı. 1.örnekte ise 2 hücre birleştirildi ve araya başka metin eklendi.

Excel ile ilgili daha çok bilgi edinmek istiyorsanız Youtube, Instagram, Facebook, Tiktok, Linkedin platformlarından bizi takip edebilirsiniz. Udemy eğitimlerimiz için aşağıdaki görselden Kayıt Ol butonuna basarak derslere kayıt olabilirsiniz. İlginize teşekkür ederiz, iyi günler dileriz🙂👋