Hasta Randevu Takip Programı (Excel)

Diş hastahaneleri, butik tıp merkezleri gibi kurumlarda hasta randevularının takibi çok büyük öneme sahiptir. Hastaların ne zaman, hangi doktora niçin geldiklerinin kaydı tutulmalı ve ona göre işlemler yapılmaldır.

Hasta randevu takip programı ile doktorların müsait zaman dilimlerini görebilir ve hastalarınıza ona göre randevu verebilrsiniz. Aynı zamanda detaylı ve dinamik raporlar ile kurumun gidişatını görebilir, analizler yapabilrisiniz.

Doktorlarınızı Tanımlayın

Hasta randevu takip programını kullanmak için öncelikle doktor/hekim veya personellerinizi programın “Doktorlar” sayfasındaki tabloya tanımlamanız gerekmektedir. Bu sayede randevu oluşturacağınız zaman hangi doktor/hekime randevu girişi yapılacaksa o doktorun listeden kolayca seçilmesini sağlayabilrisiniz.

⚠️ Randevu verirken doktor seçimi yapmazsanız veya aradığınız doktor listede yoksa bunun sebebi doktorun “Doktorlar” sayfasına girilmemiş olmasıdır. Doktorlar sayfasına gidip gerekli tanımı yaptıktan sonra istediğiniz doktora randevu girişi yapabilirsiniz.

Hasta Randevularınızın Kayıtlarını Oluşturun

Hasta randevu takip programının bir sonraki adımı randevu kayıtlarını oluşturmanızdır. Hastalarınız hangi doktora hangi tarih ve saat aralığına randevu istedikleri bilgisi aldıktan sonra, programa kolayca bu bilgileri işleyebilrisiniz.

Randevularınızı işlerken buradaki tablodaki bilgilerin doğru giriş yapıldığından emin olmalısınız. Hastanın hangi doktora hangi sebeple geldiği bilgilerini de yine bu tabloya giriş yapmalısnız. Hastanın adı, TCKN gibi kişisel bilgilerini de bu tabloya işlemeniz gerekmektedir.

Dinamik Dashboard Raporu ile Hızlıca Analiz Edin!

Hasta randevu takip programı dashboard sayfası ekran görüntüsü

Dashboard raporları bir işletmenin gidişatı ile ilgili önemli bilgiler verir. Bu bilgiler aşağıdaki gibidir;

  • İşletmenin toplam cirosu,
  • Gelen hasta sayısı,
  • Gerçekleştirilen toplam muayene sayısı
  • Aylık muayene sayıları ve ciro dağılımı
  • En çok getiri sağlayan müşteri bilgisi
  • Hangi doktorun ne kadar muayene gerçekleştirdiği bilgisi

Bu bilgileri analiz ederek kurumunuzun performansını takip edebilr ve istenmeyen durumları önceden tespit ederek önlemler alınmasını sağlayabilirsiniz.

Dashboard Raporunu Filtreleme

Dashboard raporunda Yıl ve Ay filtre düğmeleri bulunur. Yukarıda yer alan bu düğmeleri kullanarak grafiklerin ve göstergelerin seçtiğiniz yıl ve aya göre değişmesini sağlayabilrisiniz. Örneğin 2023 yılı ve Şubat ayını seçtiğinizde Dashboard sayfasındaki grafik ve göstergeler 2023-Şubat ayının verilerini gösterecektir. Bu özellikte “Dashboard” sayfasının ne kadar dinamik bir yapısının olduğunu gözler önüne sürüyor.

Takvim Görünümü ile Doktorların Müsaitlik Durumunu Kolayca Görün

Hasta randevu takip programı takvim görünümü sayfası ekran görüntüsü

Hasta Randevu Takip Programının en önemli ve güzel özelliklerinden birisi de takvim görünümü özelliğidir. Bu sayfada seçtiğiniz doktorun ve seçtğiniz tarihin randevuları takvim görünümünde size sunulmaktadır.

Bu sayfada öncelikle yukarıda yer alan doktor seçimini yapmalı ve daha sonra Hafta seçimini yapmalısınız. Bu iki seçimi yaptıktan sonra alt tarafta bulunan takvim görünümü seçili değerlere göre güncellenecektir. Bu sayede bir hastaya randevu vermek istediğinizde ilgili doktorun ilgili tarihlerde hangi saat aralıklarının müsait olduğunu daha kolay bir şekilde görebilir ve ona göre randevu planlaması yapabilirsiniz.

Bu sayfanın sağ tarafında aynı zamanda detaylı bir liste bulunur. Bu listede seçili doktor ve haftada gelecek olan hastaların detayları bulunmaktadır. Tüm bu bilgiler hasta randevu sayfasına işlenilen verilerden beslenmektedir.

Takvim Görünümünü İhtiyacınıza Göre Özelleştirin

Hasta randevu takip programı ayarlar sayfası ekran görüntüsü

Hasta randevu takip programında bulunan takvim görünümünü isterseniz değiştirebilrisiniz. Programda bulunan “Ayarlar” sayfasından takvim görünümünün saat aralıklarını, başlangıç ve bitiş saatlerini ayarlayabilrisininiz. Takvim otomatik olarak seçili ayarlara göre güncellenecektir.

Hasta randevu takip programı ile hastalarınızın randevularını kolayca planlayabilir ve takibini yapabilrisiniz. Bu program ile doktorlarınızın muayene performanslarını takip edebilir ve toplam ne kadar ciro yapıldığını görebilrisiniz.

Diğer yazılarımıza da göz atmak isterseniz aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz;

Bizi Takip Edin👇

instagramyoutubelinkedintiktokfacebookudemytwitter