Excel Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir?

Excel Nedir?

Excel, dünyanın en büyük yazılım ve bilişim şirketlerinden birisi olan Microsoft firması tarafından yayınlanan verilerin depolanmasını, organize ve analiz edilerek işlenmesini sağlayan bir hesap tablosu programıdır. Excel, günümüz çağının iş hayatında kullanılan en popüler uygulamalarındandır. Genel bir ifade ile Excel, verileri tablo haline getirerek saklamayı, üzerinde işlemler yapabilmeyi sağlar.

Microsoft Windows ve Apple Macintosh işletim sistemleri tabanında çalışmak üzere yazılan bir hesap çizelgesi programıdır. 

Excel kullanıcıların işlerini kolaylaştırıp, hızlandırabilen bir programdır. Burada;

  • Verileri filtreleme, sıralama, düzenleme,
  • Temel ve karmaşık matematiksel fonksiyonların kolaylıkla çözme,
  • Verileri grafiklere dönüştürme, okumayı ve yorumlamayı kolaylaştırma,
  • Verilerin analizini ve tahminini yapmayı sağlar.

Excel Nerelerde Kullanılır?

Excel in kullanım alanı sonsuz büyüklüktedir. İçerisinde formüller, işlevler, hesaplamalar, tablo oluşturmalar gibi çokça özelliği bulunmaktadır. Örneğin aylık hazırlanan raporlarlar çoğunlukla bu hesap çizelgesi programı üzerinden gerçekleştirilir.

Bankacılık, finans, muhasebe gibi alanlar başta olmak üzere tüm alanlarda kullanılabilen bir programdır.

Neredeyse çoğu iş ilanının içerisinde Microsoft Excel programı yer almaktadır. Çoğu işveren için çalışanlarının Excel bilgisi büyük önem taşır. Bazen sadece Excel i yeterli seviyede bilmek bile iş başvuruları için bir artı sağlamaktadır. Böylelikle Excel bilginizi arttırarak iş başvurularında işe giriş için bir adım öne çıkabilirsiniz.

Excel kullanmak hayatı çok daha kolaylaştırır.

Bu programda yer alan hazır şablonlar ile de kendinize ait bir dosya oluşturabilirsiniz.