Excel Eklentiler Nelerdir, Nasıl Kurulur?

Excel eklentiler nelerdir? Eklentiler ne işe yaramaktadır? Nasıl kurulur? Excel’de yüklenecek en iyi eklentiler nelerdir?

Microsoft Excel programında eklentiler; standart olmayan, olağan dışı özellikler ekleyerek kullanımı özelleştirir.

Yukarıda da eklentilerin bir kısmı görülmektedir. Örneğin bu eklentiler ile rakamsal verilerinizi simgeler ile ifade edebilir veya 3 boyutlu bir grafiğe çevirebilirsiniz, mini calendar seçerek dosyanızda takvim görünümünden seçim yapabilirsiniz.

Eklentiler Nasıl Kurulur?

Excel Eklentileri Nasıl Kurulur?

Excel eklentileri çoğunlukla Excel bünyesinde yer alan .xlam , Excel 97-2003 eklentisi.xla veya DLL eklentisi .xll dosyalarını içermektedir. Bu eklentileri kullanabilmek için aktifleştirmek yeterlidir.

Dosya sekmesinde yer alan Seçenekler butonuna tıklanır.

Açılan pencerede sol tarafta yer alan menü başlıklarından Eklentiler seçeneği seçilerek sağ tarafta listelenen eklentiler arasından seçim yapılır. Ardından Tamam tuşuna basılır.

İndirilebilir Eklentiler Nasıl Kurulur?

Ekle sekmesinde yer alan Eklentileri Edinin seçeneği seçilerek eklentilerin tamamının yer aldığı internet sayfası açılır.

Burada açılan pencerede indirilebilir eklenti seçenekleri mevcuttur. Burada istenilen kategoriye göre veya bir anahtar kelime ile eklenti arayabilirsiniz. İstenilen eklenti türünü eklemek için eklenti başlığının yanında yer alan Ekle düğmesine basılır.

Eklenilen eklenti bir uygulama ise sekmeler içerisinde görüntülecektir. Eklenti eğer bir fonksiyon / özelik içeriyor ise Excel Fonksiyon Kategorileri içerisine “Kullanıcı Tanımlı” isminde yeni bir kategori eklenecektir.

En Çok İndirilen Eklentiler

Mini Calendar and Data Picker Eklentisi

Excel’de tarih girdilerinizi bir takvim görünümünden seçerek girmeniz nasıl olurdu?

Bu eklenti bu konu ile ilgilidir. Yani hücreye yapılacak tarih girişlerini takvim görünümünden tek bir tuş ile seçebilirsiniz.

Bing Maps Eklentisi

Excel’de harita üzerinde gösterebileceğiniz verilerinizi normal bir sütun veya çizgi grafik ile göstermektense gerçek bir harita üzerinde daha güzel bir görünüm ile gösterilebilir.

Excel’de standart olmayan görünümü çok daha farklılaştıran, veri girişine yardımcı olan veya farklı fonksiyonları ile daha farklı hesaplamalar yapmayı sağlayan eklentileri mevcuttur.