Windows için EXCEL 2021 Sürümü Yenilikleri

Excel 2021’de nasıl yenilikler var? Excel 2021 versiyonundaki yenilikler nelerdir? Excel 2021 sürümü özellikleri.

Windows için Excel 2021, beraber yazma, Dinamik Diziler, XLOOKUP ve LET işlevleri dahil olmak üzere yeni Excel özellikleriyle başkalarıyla beraber çalışmanıza ve verileri kolayca analiz etmenize olanak tanıyacak bir güncelleme ile birlikte geldi. İşte exel 2021 ile beraber gelen yeni özellikler;

Şu aşamada Excel’e karanlık mod desteğinin gelip gelmeyeceği açıklanmadı ama bu ofis programına da karanlık modun gelmesini bekleyebiliriz.

Çeşitli yazılım ve arayüz iyileştirilmelerine sahip olması beklenen Office 2021 sürümü hakkındaki detayların önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor. Microsoft  blogunda yapmış olduğu fotoğrafı açıklamada, “Bazı müşterilerin, yaygın olarak bilinen faydalara rağmen buluta geçemeyeceklerini düşündüklerini de biliyoruz” dedi.

Buluta erişim olmadan, Office LTSC, Microsoft 365 Uygulamalarında bulunan değerin sadece bir alt kümesini içerecek ve geçmiş sürümlerde bulunan fonksiyonları temel alacak. Son olarak, Office LTSC ve Office 2021 5 yıl süreyle destek alacak. Office 2021, alışılmış “tek seferlik satın alma” modeline sahip olacak.

Birlikte Çalışma

İş arkadaşlarınızla aynı Excel dosyası üzerinde çalışabilirsiniz. Birlikte çalışırken  birbirinizin yaptığı değişiklikleri yalnızca birkaç saniye fark ile görebilirsiniz. Bu sayede her zaman takımınızla beraber çalışmaya devam edebilirsiniz.

Yorum Ekleme

Ortak yazarlarınız çalışırkan onlara yorum yapabilir ve daha sağlıklı bir iş çıkarmasında yardımcı olabilirsiniz. Ve bu sayede bilgisayar başından kalkmadan biribirinizin işlerini denetliyebilirsiniz.

LET İşlevi

LET işlevi, hesaplama sonuçlarına adlar atar. Bu, ara hesaplamaların, değerlerin depolanmasına ya da bir formül içinde ad tanımlamaya olanak sağlar. Bu adlar sadece LET işlevinin kapsamı içinde geçerlidir.

Programlamadaki değişkenlere benzer şekilde LET, Excel’in yerel formül sözdizimi aracılığı ile gerçekleştirilir.

ÇAPRAZELEŞTİR İşlevi

ÇAPRAZELEŞTİR işlevi, bir dizide ya da hücre aralığında belirtilen bir öğeyi arar ve ardından öğenin göreli konumunu döndürür.Bir dizide değer döndürmek için ÇAPRAZEŞLEŞTİR işlevini kullanabilirsiniz.

Performans İyileştirmeleri

Excel genelinde gelişmiş performans, kararlılık ve hızı deneyimleyin.SUMIF, COUNTIF ve AVERAGEIF​ gibi yaygın Excel işlevlerinden daha hızlı hesaplamalar elde etmenize olanak sağlarbu sayede alabileceğiniz en iyi performansı elde edersiniz.

Aynı Anda Pekçok Sayfayı Gösterme

Artık bir seferde tek bir çalışma sayfasını göstermenize gerek kalmadı. Aynı anda birden çok gizli sayfayı gösterebilirsiniz.

Yeni Eklenen Emojiler

Kendinizi ifade etmenize yardımcı olması için Office Premium Creative Content koleksiyonuna daimi olarak hazır görseller, simgeler ve daha fazlasını içeren derlenmiş bir kitaplık gibi daha zengin medya içeriği ekliyoruz

Güncellenmiş Çizim Araçları

Tüm çizim  araçlarınız artık tek bir yerde toplandı, kolayca erişin ve rengi değiştirin.Yeni Çizim sekmesi eklemelerini kullanarak kalemle çalışma şeklinizi basitleştirin: Nokta Silgi ve Cetvel.

Hex Renk Değiştirme

Renk değişim kutusuna Hex renk değerleri için yeni bir giriş alanı ekledik. Hex renk değerlerini RGB değerlerine dönüştürmenize gerek yok. Renk tanımlayabileceğiniz herhangi bir özellik için artık Hex kutusuna bir Hex renk değeri (ör. #A72H5 ya da 000) girebilirsiniz.